Skip to Content
District steunt fluodag in Merksemse scholen

District steunt fluodag in Merksemse scholen

09/11/2022

Op woensdag 9 november organiseerden verschillende Merksemse scholen een gezamenlijke fluodag. Ze zetten verkeersveiligheid extra in de kijker en moedigden hun leerlingen aan om in de donkere maanden die eraan zitten te komen fluo te dragen wanneer ze zich in het verkeer begeven. District Merksem steunt het gezamenlijke initiatief van de scholen en overhandigde hen een vlag die in de scholen kan worden opgehangen.

Een delegatie van alle scholen – telkens 3 leerlingen en een begeleidende leerkracht, districtsschepen voor Jeugd Sonja De Meyer, districtsschepen voor Mobiliteit Jari Frensch en de fietsbegeleiding van de politie verzamelden om 8.30 uur in de Gaston Berghmansdreef. Na een woordje van de districtsschepenen over het belang van verkeersveilige schoolomgevingen en het doorknippen van een fluolint, startte de groep aan een fietstocht van school naar school.

Bij aankomst in de verschillende scholen werd en gedanst en gezongen en werd een vlag met opschrift ‘Merksem is blij met deze fluoschool’ overhandigd. Aan de leerlingen was gevraagd om in fluokleding naar school te komen, wat telkens zorgde voor een kleurrijke ontvangst!

Dit zijn de deelnemende scholen:

  • Sint-Jozef
  • Sint-Ludgardis Campus KVO
  • SLM
  • Sint-Eduardus
  • Joma – Frans Adriaenssensstraat en Laaglandlaan
  • Groenendaal – kleuter- en lagere school
  • Virgo Maria – kleuter- en lagere school
Sonja De Meyer Districtsschepen voor jeugd, middenstand, markten en foren, lokale economie en sociale zaken
Jari Frensch Districtsschepen voor mobiliteit, publiek domein en ruimtelijke ordening
Evy Gené Jeugdconsulent, Stad Antwerpen - District Merksem

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem