Skip to Content

District schenkt toelage aan buurtcentrum Stroboertje

17/01/2022

De eindejaarsreceptie van district Merksem eind 2021 kon omwille van de geldende coronamaatregelen helaas niet plaatsvinden. Het district kon zijn inwoners dus niet trakteren. Bovendien was er ook geen opbrengst van bijkomende consumpties die aan het lokale goede doel van dit jaar – buurtcentrum Stroboertje – kon worden geschonken.

Het districtsbestuur van Merksem koos er alsnog voor een bedrag van 1500 euro te schenken aan het buurtcentrum, om de werking een boost te geven. Dit bedrag stemt overeen met wat tijdens de eindejaarsreceptie gemiddeld de opbrengst is voor de goede doelen.

Buurtcentrum Stroboertje verzorgt wekelijks een voedselpakket voor meer dan 600 Merksemse gezinnen die het moeilijk hebben. Bovendien kan je in het buurthuis elke dag een gezonde maaltijd nuttigen aan een billijke prijs.

Meer info over de organisatie vind je op www.buurtcentrumstroboertje.be. ​ ​

Luc Bungeneers Districtsburgemeester bevoegd voor begroting, burgerlijke stand, communicatie, dierenwelzijn en veiligheid
Dominique Kums Districtsschepen voor cultuur, feestelijkheden, protocol, groen, milieu en buurtinitiatieven
Griet Gabriëls Communicatieverantwoordelijke, District Merksem

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem