Skip to Content
District schenkt gift aan Dierenasiel Schoten naar aanleiding van Werelddierendag

District schenkt gift aan Dierenasiel Schoten naar aanleiding van Werelddierendag

03/10/2022

Op Werelddierendag op 4 oktober schenken we extra aandacht aan het welzijn van dieren. District Merksem doet dat door jaarlijks een gift van 500 euro te schenken aan een organisatie die zich inzet voor het dierenwelzijn in Merksem. Dit jaar wordt de gift toegekend aan Dierenasiel Schoten vzw. Het asiel geeft onderdak en de nodige zorgen aan honden en katten die verloren, achtergelaten, verwaarloosd of in beslag genomen zijn. Samen met andere organisaties tracht het om gevonden dieren en hun eigenaren weer bij elkaar terug te brengen. Wanneer dat niet lukt of niet de bedoeling is, zoekt het asiel een nieuwe thuis voor de dieren.

Voorzitster Linda Lemmens en enkele vrijwilligers van de vzw ontvingen de gift tijdens een ontvangst in het Merksemse districtshuis op maandag 3 oktober.

Luc Bungeneers Districtsburgemeester bevoegd voor begroting, burgerlijke stand, communicatie, dierenwelzijn en veiligheid
Katia Nauwelaerts Districtssecretaris, District Merksem

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem