District Merksem viert zijn sportlaureaten in Schouwburg Noord

District Merksem viert zijn sportlaureaten in Schouwburg Noord

07/03/2023

Op dinsdag 7 maart vierde district Merksem de uitzonderlijke sportprestaties van 2022 en werden de verdienstelijke leden van de Merksemse sportclubs in de bloemetjes gezet. Bovendien werd de sportambassadeur bekendgemaakt en de G-sporttrofee uitgereikt.

Er was veel volk aanwezig in Schouwburg Noord om de Merksemse sportlaureaten te vieren. District Merksem en de sportraad van Merksem huldigden alle Merksemse sporters en sportclubs die in 2022 sterke sportprestaties hebben neergezet. Ook de verdienstelijke sportclubleden werden gevierd voor hun inzet voor hun club tijdens het afgelopen jaar. De viering kreeg een extra showgehalte door optredens van DanceOne, The Bulldogs en Rabona Sport.

G-sporttrofee

De eerste sporter die gevierd werd, was Baki Yokus van Juniorsgroep. Hij ontving de G-sporttrofee uit handen van Patrick Van den Bempt (districtsschepen van sport) en Eddy Van Schevensteen (voorzitter sportraad Merksem). Yokus is actief als judoka en al vele jaren een trouw en gemotiveerd lid bij Juniorsgroep, een Merksemse sportclub die al meer dan 50 jaar actief is in G-judosport, G-turnen en netbal.

Viering verdienstelijke leden

Verschillende clubmedewerkers en -vrijwilligers werden door hun sportclub in de kijker gezet voor hun inzet in de clubwerking. Zij werden gelauwerd als verdienstelijk lid en kregen elk een woordje van dank van hun respectievelijke sportclubs.

Uitzonderlijke sportprestatie

Dit jaar werd voor het eerst een trofee uitgereikt voor de uitzonderlijke sportprestatie van het afgelopen jaar. De eer viel te beurt aan FC Merksem. Deze voetbalclub won in 2022 al hun wedstrijden en werd kampioen. Een unieke en ongeziene prestatie in de Belgische voetbalgeschiedenis.

Districtsschepen voor sport Patrick Van den Bempt: “We hebben gemerkt dat onze Merksemse sportclubs en sporters nog steeds geweldige sportieve prestaties afleveren. Ze hebben deelgenomen aan Europese en Wereldkampioenschappen, hebben de titel van provinciaal, Vlaams of Belgisch kampioen behaald of hebben een andere uitzonderlijke sportprestatie geleverd. Onze sportclubs en sporters zetten door hun prestaties Merksem sportief mee op de kaart en daarom worden zij dan ook terecht gevierd. Ook de talloze vrijwilligers en clubmedewerkers die ervoor zorgen dat hun sportclub kan blijven bestaan, verdienen een dikke pluim op hun hoed. Als districtsschepen van sport kan ik alleen maar trots zijn op de geleverde prestaties van onze Merksemse sporters."

Topsportprestaties van de Merksemse sporters en sportclubs

Acht Merksemse sportclubs kregen de titel van Merksemse Topsportclub voor hun schitterende prestaties in 2022. Ook sporters die individueel een topsportprestatie leverden in 2022 ontvingen een medaille. Olivier Godfroid (profwielrenner bij Baloise-Trek) en Elyne Boeykens (padelspeelster) werden gevierd voor hun prestaties op respectievelijk het WK Gran Fondo en het WK Padel. Jeroen De Meester (triatlon) werd op het podium geëerd voor zijn puike deelname aan het Ironman World Championship. ​ Dimitri Van den Bergh (darts) werd gehuldigd omwille van zijn knappe prestatie op het WK Darts en liet via een live-interview vanuit Engeland weten dat hij zich vereerd voelde. Daarnaast werden nog meer dan 70 andere sporters in de bloemetjes gezet omwille van hun individuele of teamprestatie.

Sportambassadeur

Als afsluiter van de viering werd bekendgemaakt wie tot sportambassadeur werd verkozen. Guido Hens, voorzitter van OLSE Merksem Handbalclub, ontving uit handen van Ivo en Eric Nuyens (zonen van Jos Nuyens) een pin met als opschrift 'Sportambassadeur Merksem' en het boek over het leven van Jos Nuyens (ere-voorzitter OLSE Atletiek en Sportraad Merksem). ​

Patrick Van den Bempt Districtsschepen voor sport, senioren en wijkoverleg
Sofie Berteloot Adjunct-districtssecretaris, District Merksem

 

 

 

 

 

 

 

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem