Skip to Content
District Merksem roept inwoners op om deel te nemen aan de Lentepoets op 23 april

District Merksem roept inwoners op om deel te nemen aan de Lentepoets op 23 april

15/02/2022

Na de winter kunnen straten en pleinen een goede poetsbeurt gebruiken. Naar jaarlijkse traditie organiseert district Merksem daarom een Lentepoets. Dit jaar vindt die plaats op zaterdag 23 april. Wie samen met minstens 7 andere buurtbewoners inschrijft, kan rekeningen op een financiële ondersteuning van 250 euro.

Iedereen poetst

De Lentepoets is een grootschalige poetsactie waarbij Merksemnaren samen met hun buren de straat of buurt proper maken. Stoepen worden geveegd, afval verzameld, banken gepoetst, ramen gelapt, onkruid gewied enzovoort.

Ondersteuning van het district

Vanaf dit jaar kunnen deelnemende Merksemse straten 250 euro financiële ondersteuning ontvangen van het district. De deelnemers kunnen daar plantjes, potgrond of schoonmaakmateriaal mee aankopen, maar ook een hapje en drankje voor de poetsende buren behoren tot de mogelijkheden.

Het district zorgt ook voor flyers en affiches die in de straat kunnen worden uitgedeeld om alle buren op de hoogte te brengen van de poetsactie.

Inschrijven of last minute meedoen

Wie zijn straat of buurt graag helemaal schoon ziet deze lente, enthousiasmeert minstens 7 andere buurtbewoners en doet voor 12 maart een aanvraag via de verenigingendatabank van de stad om ondersteuning te krijgen van het district. ​

Maar ook individueel of last minute beslissen om mee te doen met de Lentepoets is mogelijk. Je ontvangt dan geen financiële ondersteuning, maar draagt evenzeer een steentje bij aan een schoner district!

Dominique Kums Districtsschepen voor cultuur, feestelijkheden, protocol, groen, milieu en buurtinitiatieven, District Merksem
Lieve Smolders Coördinator Buurtmakers Merksem, District Merksem

 

Over District Merksem

Merksem is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2700 Merksem