Skip to Content
District Merksem organiseert tweede editie van In Petto, een feestweek voor Merksemse senioren

District Merksem organiseert tweede editie van In Petto, een feestweek voor Merksemse senioren

14/11/2022

Van 21 tot en met 27 november is het de ‘Week van de senior’. Vorig jaar organiseerde district Merksem tijdens die week voor de eerste keer 'In Petto', een feestweek voor de Merksemse senior. Wegens groot succes wordt het project dit jaar herhaald.

Het district slaat opnieuw de handen in elkaar met verschillende partners en verenigingen om Merksemse 60-plussers een hele week lang allerhande activiteiten aan te bieden. Zo kunnen Merksemse senioren zich ontspannen, genieten, het district ontdekken én leeftijdsgenoten leren kennen. ​

Alle activiteiten werden gebundeld op www.merksem.be/inpetto en in een brochure. Die is verkrijgbaar aan het stadsloket in het districtshuis (Burgemeester Jozef Nolfplein 1) en in bibliotheek Park (Van Heybeeckstraat 28A). Bij elke activiteit staat praktische info: locatie, datum en tijdstip, prijs of gratis, vooraf inschrijven of niet enzovoort. Voor de meeste activiteiten kunnen deelnemers inschrijven tot 18 november.

Een greep uit het aanbod:

  • Ontmoetingsactiviteiten zoals een Bal Populaire, een speeddate, een quiz- en bingonamiddag en samen zingen
  • Beweegactiviteiten zoals yoga, tai chi, wandelingen, Kubb, petanque en aquagym
  • Culinaire activiteiten zoals de Volxkeuken in Merksemdok en pannenkoeken, broodjes en een feestmaaltijd in de dienstencentra
  • Uitstappen naar het fort van Merksem, het Centraal Station en Schouwburg Noord
Patrick Van den Bempt Districtsschepen voor sport, senioren en wijkoverleg

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem