District Merksem investeert in 3 LCD-schermen voor brede communicatie naar inwoners

District Merksem investeert in 3 LCD-schermen voor brede communicatie naar inwoners

23/12/2022

Om in de toekomst nog meer Merksemnaren te kunnen bereiken en hen nog beter te informeren, investeert district Merksem in 3 grote LCD-schermen op strategische plaatsen in het district. 2 schermen werden al geïnstalleerd en in gebruik genomen. Eind januari volgt het derde scherm nog.

Aanvulling op andere communicatiekanalen

"Het district zette ook voor de plaatsing van de nieuwe schermen al in op brede communicatie naar zijn inwoners, via het gratis driemaandelijkse districtsmagazine MXM, de website www.merksem.be, sociale media en 5 lichtkranten. Die laatste zijn grote zwarte schermen waarop boodschappen in rode letters worden getoond, op de Bredabaan, de Ringlaan en de Victor Govaerslaen en in Van Heybeeckstraat en Nieuwdreef. Deze blijven bestaan, maar worden nu aangevuld met 3 LCD-schermen om in de toekomst nog meer Merksemnaren te kunnen bereiken en hen nog beter te informeren," aldus districtsburgemeester Luc Bungeneers.

Steeds op de hoogte van nieuws uit Merksem

Op de nieuwe schermen worden zowel tekst als foto’s getoond, wat de boodschappen sterker, aantrekkelijker en meer in het oog springend maakt. Wie de schermen regelmatig passeert, blijft op de hoogte van nieuws uit Merksem want er wordt informatie getoond over activiteiten en evenementen, werken aan het openbaar domein, deadlines voor inschrijvingen en aanvragen, boodschappen van algemeen nut, enzovoort.

3 strategische plaatsen

Om de locatie van de nieuwe schermen te bepalen, hield het districtsbestuur rekening met de spreiding van alle schermen (LCD en lichtkranten) in het district en zocht het naar plaatsen waar veel passage is, van zowel voetgangers, fietsers als eventueel gemotoriseerde voertuigen.

De plaatsen die uiteindelijk uit de bus kwamen zijn Duvelsplein, Lambrechtshoekenlaan en de kruising van Terlindenhofstraat en Speelpleinstraat.

Duvelsplein aan de voet van de Gabriëls Theunisbrug en Lambrechtshoekenlaan zijn bovendien invalswegen naar Merksem. De kruising van Terlindenhofstraat en Speelpleinstraat ligt dan weer vlakbij de speeltuin van het Gemeentepark, voetbalclub City Pirates en basisschool Virgo Maria, en ligt voor velen op hun fietsroute. Met de nieuwe LCD-schermen kan het district daarom ook niet-Merksemnaren bereiken. Een mooi extraatje!

Story image
Luc Bungeneers Districtsburgemeester bevoegd voor begroting, burgerlijke stand, communicatie, dierenwelzijn en veiligheid
Griet Gabriëls Communicatieverantwoordelijke, District Merksem

 

 

 

 

 

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem