Circusplein brengt spectaculaire voorstellingen en workshops naar Merksem

Circusplein brengt spectaculaire voorstellingen en workshops naar Merksem

11/05/2023

Op zondag 14 mei wordt het Merksemse Kroonplein omgetoverd tot Circusplein. Kinderen en hun ouders genieten er dan gratis van een namiddag vol circusplezier. Professionele artiesten verzorgen spectaculaire voorstellingen. En wie meedoet met de workshops, kan de artiest in zichzelf naar boven laten komen.

Op het programma

Voorstellingen

 • Clown Öscr | van 13 tot 14 uur en van 14.45 tot 15.45 uur
  ​Af en toe een goocheltruc, soms een ballonnetje, hier en daar een muziekje maar altijd met veel humor. Dat is Clown Öscr's mobiele animatie!
 • Lange Gust | van 14 tot 14.45 uur en van 15.45 tot 16.30 uur
  ​Lange tenen, lange benen. Een trottinette en een claxinette. Jongleren en improviseren. Altijd onderweg met zijn Gustmobiel. O-wie-wat-waar? Daar! Lange Gust!
  ​Zet je neer voor een mooie interactieve walking-act.
 • Orkest Bazar Straatshow | van 16.30 tot 17 uur
  ​Orkest Bazar, Partycar! Een grappige circusvoorstelling die bruist van energie. Live muziek verweven met jongleren, indrukwekkende acrobatie en meer. Niet te missen!

Circusworkshops en andere activiteiten

 • Clown Olivier maakt de grootste Magische Zeepbellen en de gekste kunstwerken van zeepsop. Hij leert je graag de kneepjes van het vak. 
  van 14 tot 15 uur
 • Artieste Laura Vargas van Lauboratorium Illustration en de medewerkers van ontmoetingscentrum Merksemdok bemannen de grimestand. Ze schminken alle kinderen tot de mooiste artiesten of de gekste clowns. 
  doorlopend van 14 tot 16.30 uur
 • Kom naar de open circuspiste en leer allerlei circustechnieken met ballen, tonnen, diabolo's en meer. De artiesten van Ell Circo d'Ell Fuego zijn de ideale leermeesters om je te begeleiden
  doorlopend van 13 tot 17 uur
 • Hou je focus én je evenwicht en laat iedereen zien dat jij een krak bent op de slackline of op een éénwieler.
  doorlopend van 13 tot 17 uur
 • Kom luisteren naar voorleesverhalen of snuister tussen de boeken in de Bibmobiel.
  doorlopend van 13 tot 17 uur
 • Knutsel met de vrijwilligers van de Merksemse jeugddienst de tofste creaties. 
  doorlopend van 13 tot 17 uur

Eten en drinken

 • Het Merksemse familiebedrijf D’Anvers Events zorgt voor heerlijke ijsjes en lollywafels.  
 • Bovendien zet ook de horeca op het Kroonplein de deuren open, zodat je op meerdere plaatsen terecht kan voor een drankje en hapje.

Alle info over het evenement is te vinden op www.merksem.be.

Circusplein wordt georganiseerd door district Merksem in samenwerking met Schouwburg Noord.

 

Dominique Kums Districtsschepen voor cultuur, feestelijkheden, protocol, groen, milieu en buurtinitiatieven, District Merksem

 

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem