Buurtbewoners huldigen vernieuwde Rustoordstraat in

Buurtbewoners huldigen vernieuwde Rustoordstraat in

27/06/2024

De Rustoordstraat heeft een grote verandering ondergaan. Van een grijze woonstraat met weinig groen en klassiek parkeren aan beide zijden van de straat is de straat nu geëvolueerd tot een kwalitatieve groene verbinding tussen het Bouckenborghpark en het Gemeentepark. De nieuwe straat werd tot grote tevredenheid van de bewoners feestelijk geopend.  

De Rustoordstraat werd ingericht als woonerf met naast parkeren extra veel aandacht voor groen, ontharding en verblijfsruimte. Niettegenstaande dat de bomen, planten en bloemen in de grote plantvakken pas in het najaar aangeplant worden, oogt de nieuwe straat nu al groen. De centrale groenzone is tegelijk een wadi, zodat het regenwater ruimte krijgt om bij felle buien langzaam in de ondergrond te dringen. De riolering is volledig vernieuwd zodat regen- en afvalwater gescheiden worden afgevoerd. 

Een speels patroon van stappaaltjes en lage betonnen muurtjes zorgen voor een aangenaam verblijf. De inrit van de nabijgelegen parking van de bibliotheek is verplaatst naar de Van Heybeeckstraat. Zo kon de Rustoordstraat als een volledig enkelrichting woonerf worden aangelegd. 

Districtsschepen voor publiek domein en ruimtelijke ordening Jari Frensch: "De Merksemnaar heeft nood aan meer groene en rustige plekken. Met de heraanleg van de Rustoordstraat zorgen we daarvoor. Door de rijrichting aan te passen en de ingang van de parking van de bibliotheek te verplaatsen, wordt dit bovendien een veiligere verbinding. Merksemnaren kunnen zich voortaan vlot bewegen tussen de verschillende Merksemse parken."

Op 27 juni reed de ijsjeskar in de straat en trakteerde district Merksem de bewoners op een ijsje. Daarna werd de straat terug opengesteld voor verkeer. 

District Merksem voerde deze werken samen met water-link en Aquafin uit.  

Jari Frensch Districtsschepen voor mobiliteit, publiek domein en ruimtelijke ordening
Son Van den Broek Coördinator Wijkoverleg, District Merksem

 

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem