Skip to Content
Buitenspeeldag op de Merksemse pleintjes

Buitenspeeldag op de Merksemse pleintjes

15/04/2022

Tijdens de Buitenspeeldag op woensdag 20 april roepen we alle kinderen op om buiten te spelen en te ravotten. In Merksem komen de jeugddienst en een aantal jeugdpartners naar de kinderen toe. Op verschillende pleintjes en speeltuinen in het district kunnen kinderen een speelse en sportieve namiddag beleven.

Op maar liefst 12 locaties worden kinderen verwelkomd en begeleid door enthousiaste medewerkers, monitoren en vrijwilligers: Bouckenborghpark, Gemeentepark, recreatiedomein Distelhoek, speeltuin Leiebos, Kroonplein, Lange Bremstraat, Runcvoortpark, Kwadeveldenplein, Kastanjeboomplein, Burgemeester Jozef Nolfplein, het nieuwe Duvelsplein en ook op het pleintje voor bibliotheek Park in de Van Heybeeckstraat.

Kinderen die zichzelf graag sportief uitdagen kunnen kiezen voor onder andere voetbal bij City Pirates, een initiatieles atletiek bij club OLSE, hockey, basketbal en BMX. Wie liever een spel speelt of iets speciaals wil proberen nodigen we uit voor een partijtje sumoworstelen, steltlopen, reuzezeepbellen blazen, Kubb, Megajenga en nog veel meer.

Op www.merksem.be staat het programma per locatie. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Sonja De Meyer Districtsschepen voor jeugd, middenstand, markten en foren, lokale economie en sociale zaken
Griet Gabriëls Communicatieverantwoordelijke, District Merksem

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem