Bijenhotel en picknickbank in recreatiedomein Distelhoek dankzij Merksems wijkbudget

Bijenhotel en picknickbank in recreatiedomein Distelhoek dankzij Merksems wijkbudget

17/04/2023

Met de steun van het Merksemse wijkbudget plaatsten een aantal buurtbewoners met groene vingers een groot bijenhotel in het recreatiedomein Distelhoek. En om het extra gezellig te maken voegden ze er een picknickbank aan toe. Die werd gemaakt met hout van gerooide bomen. 

Met het bijenhotel  geven de buurtbewoners de bijen een duwtje in de rug. Rondom het bijenhotel zorgt de groendienst voor gewild gras. Het gras wordt er extensief gemaaid. Op die manier verhoogt de biodiversiteit, is er voldoende voedsel voor de bijen en vinden zij en andere dieren er een schuilplaats.

Om het bijenhotel en de picknickbank op een leuke manier in te huldigen en in gebruik te nemen, kwamen de buurtbewoners afgelopen zaterdag samen met een hapje en drankje. 

Met het wijkbudget steunden we in 2023 graag de natuur, duurzaamheid en biodiversiteit. Merksemnaren die zelf ook graag samen met andere buurtbewoners een project uitwerken dat het samenleven in de buurt aangenamer maakt, worden uitgenodigd om een project in te dienen voor 2024. Alle info over het Merksemse wijkbudget is te vinden op www.merksem.be/wijkbudget. ​

Story image

 

Patrick Van den Bempt Districtsschepen voor sport, senioren en wijkoverleg
Evi Marblie Medewerker wijkoverleg, District Merksem

 

 

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem