'Beestige' erfgoedwandeling door Merksem

'Beestige' erfgoedwandeling door Merksem

06/04/2023

'Beestig!' is dit jaar het thema van Erfgoeddag. In Merksem wandel je op zondag 23 april langs streetart waar dieren, groot en klein, in terug te vinden zijn. Daarnaast gaan er in hetzelfde weekend kinderworkshops door in bibliotheek Park en ontmoetingscentrum Merksemdok. Jonge creatievelingen kunnen meetekenen aan raamschilderingen.

Street Art Antwerp wijst je de weg doorheen de straten van Merksem. Tijdens een gegidste wandeling van 5 km ontdek je de Merksemse streetart en leer je meer over de werken en de artiesten. De rondleiding start op zondag 23 april om 11 uur en om 14 uur, telkens aan de ingang van bibliotheek Park. De aankomst is voorzien in ontmoetingscentrum Merksemdok.

Na Erfgoeddag wordt de route beschikbaar gemaakt in de Street Art Cities app voor Android en iOS.

Workshops raamschilderingen maken voor kinderen

Tijdens het weekend worden er ook nieuwe kunstwerken gemaakt. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen op zaterdag 22 april terecht in bibliotheek Park en op zondag 23 april in Merksemdok voor een creatieve workshop. Samen tekenen ze nieuwe raamschilderingen die iedereen kan bewonderen. De workshops starten telkens om 10.30 uur en om 13.30 uur en duren ongeveer 1,5 uur.

Alle activiteiten zijn gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Schrijf daarom tijdig in via [email protected]. Vermeld in je mail de activiteit waarvoor je wil inschrijven, het gewenste uur en het aantal personen.

Dominique Kums Districtsschepen voor cultuur, feestelijkheden, protocol, groen, milieu en buurtinitiatieven
Sonja De Meyer Districtsschepen voor jeugd, middenstand, markten en foren, lokale economie en sociale zaken
Vachan Van Loock Publiekswerker, District Merksem

 

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem