Aanplant eerste Merksemse toekomstbomen van start gegaan

Aanplant eerste Merksemse toekomstbomen van start gegaan

02/12/2022

Toekomstbomen zijn bomen die zowel boven als onder de grond veel ruimte krijgen om te groeien en dankzij die gunstige omstandigheden meer dan 120 jaar oud kunnen worden. District Merksem investeert in 11 jonge toekomstbomen die in de komende weken worden aangeplant op verschillende locaties in het district.

In totaal plant de Merksemse groendienst dit najaar 46 inheemse bomen, waarvan er 11 bijzondere aandacht krijgen. Die 11 bomen komen op zorgvuldig uitgekozen locaties te staan, die zowel bovengronds als ondergronds aan de eisen voldoen om er toekomstbomen te laten groeien.

De locaties werden deze zomer voorbereid. Zo werd de bodem van de middenberm van de Ringlaan, het grasplein aan de Winkelstap en de zijberm van de Wulpstraat over een oppervlakte van 2500 m² tot 1 meter diep verbeterd om de toekomstbomen een optimale groeiplaats te geven.

Tegen het einde van 2022 zullen alle bomen aangeplant zijn en kunnen zij beginnen aan hun lange leven in Merksem.

Dominique Kums Districtsschepen voor cultuur, feestelijkheden, protocol, groen, milieu en buurtinitiatieven

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem