Skip to Content
19 nutskasten in Merksem opgevrolijkt

19 nutskasten in Merksem opgevrolijkt

19/04/2022

Zoveel grijze nutskasten in ons district. Daar kunnen we iets aan doen, dachten een aantal bewoners uit Merksem. Het district bundelde alle vragen en schoot in actie. ​ Maar liefst 19 nutskasten kregen een nieuw, vrolijker jasje.

Van de Hennepstraat tot de Van Praetlei en de Sint-Bartholomeusstraat. Overal in Merksem zijn er vernieuwde kasten te bewonderen. Schepen voor cultuur Gilbert Verstraelen noemt het “een unieke samenwerking tussen het district, de bewoners en verschillende verenigingen en ontwerpers.”

De aanvragers konden kiezen uit drie opties: een oude foto van Merksem verzorgd door de Koninklijke Kring voor Heemkunde, een herkenbare foto van Merksem van de Koninklijke Fotoclub of een origineel ontwerp van het Merksemse grafisch ontwerpersduo Sonsuz.

De bewoners van Rietschoorvelden kozen voor zo’n grafisch ontwerp. Elisa Bresseleers en Imke Litjens, samen het jonge ontwerpersduo Sonsuz, maakten een ontwerp van een warme, zwoele zomeravond.

De Koninklijke Kring voor Heemkunde zocht specifiek naar oude foto’s van de straten zelf. In de Van Praetlei is er op vier nutskasten telkens een oude afbeelding van de straat te vinden, uit verschillende periodes uit de geschiedenis. ​

De Koninklijke Fotoclub maakte in de wijk Oud-Merksem herkenbare foto’s zoals een iconisch beeld van tram 3 en een intrigerende foto van de industriezone langs de dokken.

Via de QR-codes die op de nutskasten te vinden zijn, komen voorbijgangers alles te weten over de afbeeldingen en ontwerpen. ​

 

Dominique Kums Districtsschepen voor cultuur, feestelijkheden, protocol, groen, milieu en buurtinitiatieven, District Merksem
Vonneke Groeneveldt Cultuurantenne, District Merksem

 

Over District Merksem

Merksem is 1 van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis van Merksem vindt u op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten. De jeugddienst is gehuisvest in kasteel Bouckenborgh.  

In deze newsroom vindt u de persberichten die district Merksem uitstuurt én een aantal foto's genomen in Merksem. Het staat u vrij die in uw nieuwsberichten over Merksem te gebruiken, mits vermelding van copyright indien dat vermeld is bij de foto.    

Op www.merksem.be leest u nog meer nieuws over het district en vindt u informatie per beleidsdomein (sport, jeugd, senioren, groen, cultuur, buurtmakers enzovoort).

Volg district Merksem ook op sociale media: www.facebook.com/districtmerksem en www.instagram.com/district_merksem.  

District Merksem
Burgemeester Jozef Nolfplein 1
2170 Merksem